Biz Kimiz? Bakış Aşısı’nın Oluşum Amacı Nedir?

Sitemizde onlarca yazı yayınladık. Bilimden politikaya, şiirden sosyolojiye, hatta ve hatta güncel konulardan biri olan Suriye meselesine kadar birçok düşünceye, farklı bakış açılardan sizin için derlemeler yaptık ve size sunmaya çalıştık. Fark ettik ki kendimizi anlatan, Bakış Aşısı oluşumunun kuruluş amacını detaylı biçimde anlatmadık. Evet, sitemizin “Hakkımızda” kısmında birkaç cümleden oluşan bilgilendirme mevcut, lakin “Hakkımızda” kısmını uzun tutmak istemediğimiz için bu yazımızda “Hakkımızda” kısmının geniş ve detaylı anlatımına yer vereceğiz.



Öncelikle biz 5 üniversiteli genciz, hepimiz üniversite okuyoruz. Yaklaşık 1 ay önce, 5 arkadaş bir araya geldiğimizde, içimizden biri “hepimizin yazmaya olan ilgisi dikkatimi çekti, diyorum ki bir blog sayfası açalım ve bu yazdıklarımızı paylaşalım.” dedi. Bu fikir hoşumuza gitmişti. Hepimiz yazmaya eşit derecede ilgi duymuyoruz lakin hepimizin içinde ufak veya büyük yazmaya karşı bir ilgi var. Düşündüklerimizi ve bilgilerimizi bir yerlere kaydetmek, bize eşsiz bir motivasyon kazandırıyor. Hele ki yazılarımızı diğer insanların okuması, bizim için en büyük tutku haline geliyor.

Şunu belirtmek isteriz ki, her birimiz farklı dünya görüşlerine sahibiz. Bir araya geldiğimizde çoğu zaman fikir ayrılıklarına düşüyor, sürekli bir tartışma içerisinde oluyoruz. Birimizin savunduğu fikre diğerimiz karşı çıkıyor, birimizin sorduğu soruya diğerlerimiz bambaşka yönden cevaplar veriyor. Herhangi birimizin yazdığı yazılara kimi zaman katılmadığımız oluyor ve bu bizim için harika bir tartışma fırsatı yaratıyor. Birbirimize kendi düşüncelerimi aktarıyoruz ve eleştirilerde/öz eleştirilerde bulunuyor. Bu durum tabii ki bizim kişisel olarak gelişmemize, ayrıca kurduğumuz sitemizi de geliştirmemize destek oluyor.

Daha yolun başındayız ve yaklaşık 3 haftalık bir oluşumuz. Bu 3 hafta içerisinde sitemizde 31 yazı yayınladık ve olumlu/olumsuz geri dönüşler aldık. İnsanlar sitemizin ara yüzü hakkında, içeriklerimizin genişliği hakkında, kullandığımız dilin samimiyeti hakkında bize geri dönüşlerde bulundu. Olumsuz eleştirileri aldık ve değerlendirdik. Sitemizin ara yüzünün siyah olmasına karşın gelen geri bildirimleri değerlendirdik ve ara yüzümüzü değiştirdik. Birbirimizle sürekli iletişim halinde olmamız sebebiyle, sitemiz hakkında her hangi bir sorun yaşadığımızda, birbirimizle iletişime geçiyoruz ve sorunu gidermeye çalışıyoruz. Birbirimizle, siz okuyucularımızdan aldığımız geri bildirimleri paylaşıyoruz. Olumlu olanları gördüğümüzde mutlu oluyoruz ve sitemizi yürütmek ve devamlılığını sağlamak için kendimize bu şekilde sebepler buluyoruz.

Bunun yanında “Hakkımızda” kısmında belirttiğimiz gibi, bizim amacımız okuyucuya bilgi vermek değil, olmadı ve olmayacak. İsmimizden de anlayacağınız üzere, amacımız okuyucularımıza farklı bakış açıları kazandırmak. Evet sitemizde bilgilendirmeye yönelik yazılarımız da mevcut, bu yazılarımızda temel hedefimiz verdiğimiz bilgileri okuyucuya alternatif bakış açılarıyla aktarmak. Sıradanlıktan uzak ve herkesin kabul ettiği bir aktarım şekli ile size aktarmak, bizim oluşum amacımıza tamamıyla ters. Örnek vermemiz gerekirse, sitemizde evrimi ve evrimin mekanizmalarını anlatan yazılarımız bulunuyor. Bu yazılarımız, bilimin ışığında ilerleyen ve bilimden beslenen yazı türlerimizdir. Lakin yazılarımızın içeriğine baktığınızda örneklerimizden tutun, anlatım ve aktarım süreçlerinde tamamen özgün olmak için çabalıyoruz. Diğer kaynaklardan besleniyor ve yararlanıyor, bunları size kendi cümlelerimizle aktarıyoruz. Yazı dilinin ne kadar önemli olduğunu biliyor ve size bazı durumların, düşündüğünüz gibi olmadığını, başka bir pencereden baktığınızda olayın çok farklı gözüktüğünü anlatmaya çalışıyoruz.

Güncel konular hakkındaki düşüncelerimize, elimizden geldiğince sitemizde yer vermeye çalışıyoruz. İnsanların araştırdığı, okuduğu ve dinlediği güncel konulara, biz de bilgi vererek farklı bir perspektiften okuyucuyu yönlendirmek için adımlar atıyoruz.


Ayrıca “Hakkımızda” kısmında bulunan Gmail ve Twitter adreslerimizi, okuyucularımızla iletişim halinde olmak amacıyla sürekli kontrol ediyoruz. Twitter hesabımızdan, yazdığımız yazıları paylaşıyor, güncel konular hakkında fikir belirtiyor ve takipçilerimizde birlikte hoş bir tartışma ortamı yaratıyoruz. Bize Twitter hesabımızdan ulaşan takipçilerimize olabildiğince çabuk dönmeye çalışıyor, Gmail adresimizden mesaj atan okuyucularımızı bekletmemek amacı ile, günde birkaç defa posta kutumuzu kontrol ediyoruz. Hatırlatma yapmam gerekirse, bize Twitter ve Gmail üzerinden ulaşmak için, “Hakkımızda” kısmında bulunan ikonlara tıklamanız yeterlidir. Her türlü görüş, öneri ve eleştiriyi kabul ediyoruz, sorduğunuz soruları size özel yanıtlayarak veya yazılarımızda sorduğunuz konulara yer vererek size yanıt vermeye çalışıyoruz. 









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evrimsel Biyoloji Öğrenmek Bize Ne Kazandırır?

Covid-19 Kapitalizmin Sonunu Getirecek Mi?

SOSYOLOJİ NEDİR

Eşcinsellik Üzerine

İnsanların Evrim ile İmtihanı